Indianen van Suriname

Bruggenbouwers en erfgoeddragers van een vergeten volk

Petra Nelstein en Diederik van Goethem
€19,50

Portret van de indianen van Suriname en met name hun huidige manier van leven. De focus ligt op het Paradistrict, waar indianen deel uitmaken van de moderne samenleving en tegelijk hun tradities willen behouden. Echter, hoe geven erfgoeddragers en jonge bruggenbouwers hier vorm aan?

 ISBN: 9789460224898foto boek indianen Taal: Nederlands
 Bindwijze: paperback
 Pagina’s: 160
 Publicatiejaar: 2018
 Verkrijgbaar via lmpublishers.nl of bol.com

 
Over het boek
De indianen van Suriname zijn trots op hun land en hun tradities. De vondst van het Penardmanuscript uit 1908 over hun cultuur plaatst dit erfgoed in een nieuw daglicht.

Een goede reden om op zoek te gaan naar hun huidige manier van leven. De focus ligt op het Paradistrict, waar indianen deel uitmaken van de moderne samenleving en tegelijk hun tradities willen behouden. Echter, hoe geven erfgoeddragers en jonge bruggenbouwers hier vorm aan?

Het resultaat is een uniek boek met schitterende foto’s en levendige portretten. Verhalen waarin het warme witte zand van de indiaanse dorpen voelbaar wordt en de kracht van de natuurelementen het leven kleur en geur geeft. Waar de mystiek diep verweven is in het bestaan en in kunst en cultuur tot uiting komt.

Auteur

Petra Nelstein, zelf geïnitieerd tot medicijnvrouw, kreeg van haar Surinaamse oom onderricht in verschillende ceremoniële rituelen. haar oom en medicijnman Kenneth woonde jarenlang in het Amazonegebied en schreef diverse boeken, waaronder Mijn leven als diersjamaan.

Fotografie

Diederik van Goethem is ruim 40 jaar werkzaam als zelfstandig fotograaf. Van Goethems werk wordt aangeboden door diverse internationale fotobureaus, waaronder Hollandse Hoogte.